×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor klinkerwerken

Een terras of oprit aanleggen met betonklinkers? Wees verstandig, en vergelijk prijzen van verschillende specialisten in je buurt. Vul onderstaand formulier in, en je ontvangt snel een gratis offerte op maat van meerdere aannemers. Vergelijk hun prijzen, en sluit zo de beste deal.

Alle offertes die je ontvangt, zijn zonder enige aankoopverplichting. En 100% gratis!

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

beton-werken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Betonklinkers: goedkoper alternatief voor keramische klinkers

Betonklinkers worden voor heel wat toepassingen ingezet. Denk maar aan bestrating, opritten of terrassen. Ze danken hun populariteit aan hun veelzijdigheid en hun vele voordelen. Zo zijn betonklinkers erg stevig, en kan je ze verkrijgen in verschillende uitvoeringen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van betonklinkers? En in welke uitvoeringen kan je ze juist verkrijgen? En hoeveel betaal je voor betonklinkers?

In dit artikel:

Mogelijke uitvoeringen

Betonklinkers, of straatbetonstenen, worden uiteraard gemaakt van beton. Dit wordt gemaakt op basis van zand, cement en grind.

Toch kunnen betonklinkers sterk variëren van elkaar. Zo bestaan er verschillen qua formaat, qua kleur en qua afwerking.

betonklinkerrs in diverse kleuren © Shutterstock - Betonklinkers zijn tegenwoordig niet enkel meer te verkrijgen in zwart of grijs, maar ook in diverse andere kleuren

Kleur

Betontegels zijn standaard te verkrijgen in de kleuren grijs en zwart. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk om ze in andere kleuren te verkrijgen. Door een kleurpigment toe te voegen tijdens het productieproces, kunnen betontegels in zowat alle mogelijke kleuren verkregen worden. Op die manier is het mogelijk om patronen te maken op basis van kleuren.

De laatste jaren is het productieproces nog beter verfijnd, en worden de kleurpigmenten al tijdens het productieproces met het cement vermengd. Hierdoor blijft de kleur van de betontegels langer behouden.

Formaat

Betonklinkers zijn te verkrijgen in verschillende formaten. In principe zijn betonklinkers te produceren in elk mogelijk formaat, maat er zijn toch drie formaten die iets meer ingeburgerd zijn.

getrommelde betonklinkers © Shutterstock - Met getrommelde betonklinkers kies je voor betonklinkers waarvan de randen worden afgevlakt. Hierdoor hebben ze een iets ruwer karakter.

Getrommeld

Je kan ervoor kiezen om betonklinkers een getrommelde afwerking te geven. Bij deze techniek legt men de klinkers in een ronddraaiende trommel, waarbij de hoeken en de randen worden afgevlakt. De klinkers krijgen zo een minder strakke uitstraling. Ze zien er zo ruwer en authentieker uit.

Poreus

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor waterdoorlatende betonklinkers. Deze betonklinkers hebben als voordeel dat ze regenwater snel laten afvloeien, waardoor de betonklinkers sneller opdrogen. Dit vermindert het risico op algen- en mosvorming, en dat verlengt de levensduur.

Welke voordelen en nadelen hebben betonklinkers?

Betonklinkers danken hun populariteit aan de vele voordelen die ze hebben. Wat zijn deze voordelen? En welke nadelen hebben ze? Een overzicht!

Voordelen van betonklinkers

betonklinkers © Shutterstock - Door te kiezen voor bepaalde legpatronen kan je van je oprit of terras iets unieks maken

+ Betonklinkers worden gemaakt op basis van cement, zand en grind. Dat maakt ze heel stevig en duurzaam. Ze worden niet voor niets gebruikt als ondergrond voor bestrating en opritten. Maar ze worden ook heel vaak gebruikt voor de aanleg van terrassen.

+ Betonklinkers zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en formaten. Daardoor is het mogelijk om te experimenteren met legpatronen op basis van formaat of kleur, en kan je van je terras of oprit iets unieks maken.

+ In vergelijking met alternatieve klinkers, zoals kleiklinkers, zijn betonklinkers vrij goedkoop.

+ Betonklinkers zijn vrij makkelijk te onderhouden. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

Nadelen van betonklinkers

Betonklinkers zijn niet tot in de kern gekleurd, zoals kleiklinkers dat wel zijn. Ze zijn niet kleurvast, en kunnen na verloop van tijd hun kleur verliezen.

Klinkers in beton zijn gevoeliger van mos- en algengroei. Je moet ze daarom voorzien van een beschermende coating, die groene aanslag tegengaat.

betonklinkers leggen © Shutterstock - Met betonklinkers kies je voor een stevige ondergrond voor je terras of oprit

Hoe betonklinkers onderhouden?

betonklinkers onderhouden © Shutterstock - Met getrommelde betonklinkers kies je voor betonklinkers waarvan de randen worden afgevlakt. Hierdoor hebben ze een iets ruwer karakter.

In tegenstelling tot bij kleiklinkers moet je het onderhoud van betonklinkers iets voorzichtiger aanpakken. Bij een foutieve methode kan je ze namelijk blijvend beschadigen.

Allereerst moet je achterhalen of je betonklinkers een beschermende coating hebben. Indien dit zo is, dan moet je hiermee rekening houden bij het reinigen. Gebruik bv. geen hogedrukspuit om je klinkers te reinigen, omdat dit de toplaag kan beschadigen. Bovendien maak je hiermee het oppervlak van de klinkers ruwer, waardoor mossen en algen zich nog makkelijker kunnen hechten.

Ook de keuze van het schoonmaakmiddel is belangrijk bij betonklinkers. Kies bij voorkeur niet voor een agressief schoonmaakmiddel, maar een speciaal product dat bestemd is voor betonklinkers. Wil je bv. vooral vetvlekken of olievlekken verwijderen, dan kan je hiervoor ook speciale producten kopen. Vooraleer je een product aanbrengt, is het wijs om eerst even uit te proberen op een klein stukje van je terras of oprit. Dat weet je zeker dat het product geen blijvende schade aanbrengt aan je klinkers.

Het is ook verstandig om periodiek bladeren van de betonklinkers te verwijderen. Deze bladeren kunnen zuren bevatten, die na verloop van tijd vlekken maken in de klinkers.

Behandel je betonklinkers ook regelmatig met een anti-mosproduct, zodat je voorkomt dat algen en mossen gaan groeien op je klinkers.

Wat is de prijs van betonklinkers?

Omwille van hun goedkopere productieproces ligt de prijs van betonklinkers lager dan die van kleiklinkers. Hoeveel je betaalt voor het leggen van betonklinkers op je oprit of terras, hangt af van de totale oppervlakte en de moeilijkheidsgraad. Zo zal je gemiddeld meer betalen indien je oprit of terras moeilijke hoeken of kanten heeft.

Gemiddeld mag je rekenen op een prijs die schommelt tussen de 35 en de 55 euro per m².

Gemiddeld mag je rekenen op een prijs die schommelt tussen de 35 en de 55 euro per m².

Om te besparen op de prijs, zou je ervoor kunnen kiezen om de klinkers zelf te leggen. Maar dit raden we niet aan. Betonklinkers leggen is echt specialistenwerk. Het terras of de oprit moet namelijk perfect egaal zijn om valpartijen te vermijden. Bovendien moet je rekening houden met een stevige ondergrond, en moeten de betonklinkers een goede afwatering hebben.

Besparen op de prijs kan je doen door offertes aan te vragen bij meerdere aannemers, en hun prijzen te vergelijken. Je zal versteld staan van de prijsverschillen tussen verschillende aannemers. Je kan soms wel tot 35% besparen door offertes te vergelijken.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor klinkerwerken

Een terras of oprit aanleggen met betonklinkers? Wees verstandig, en vergelijk prijzen van verschillende specialisten in je buurt. Vul onderstaand formulier in, en je ontvangt snel een gratis offerte op maat van meerdere aannemers. Vergelijk hun prijzen, en sluit zo de beste deal.

Alle offertes die je ontvangt, zijn zonder enige aankoopverplichting. En 100% gratis!


betonwerkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Vloer in polybeton? Ontdek de voordelen
Welke soorten betonkelders zijn er?
Offertes voor betonwerken